Fjerde og sidste bind i serien Dragernes beskytter. Eva og Kasper har gemt drageungen i kælderen og smugler på skift mad ned til den. Eva og læreren Karlo er på kant, og Eva er ikke ligefrem populær i klassen.

De voksne drager er nervøse og sender Eva tankebilleder af Karlo. Hun kan ikke rigtigt gennemskue budskaberne, men hendes evne til at modtage dragernes tankebilleder vækker bekymring, og hun bliver bedt om at styre sine evner, indtil hun er færdiguddannet. Karlo fremhæver i klassen, at drager er aggressive og, at man ikke kan stole på dem. Efter et uheld hvor Kasper kommer til skade, mener Karlo, at dragerne skal aflives, men det viser sig, at der er andre end dragerne, der er upålidelige, og den korte bog slutter med afsløring, drama og en kamp som Eva og Kasper vinder.

Handlingsmæssigt er der god fremdrift i bogen, balancen mellem god og ond er i orden, selvom også det ondes repræsentant har hold i argumenterne. Handlingsmønstrene er set utallige gange før: Den misforståede og miskrediterede heltinde, skurken der lokker hende i en fælde og heltindens pludselig magt over tingene. Men der er jo noget beroligende ved det gammelkendte, og man kan ikke nå at kede sig undervejs. Universet ligner andre skolemiljøer bortset lige fra dragernes tilstedeværelse, og til forskel fra Harry Potter råder Eva over en mobiltelefon.

Illustrationerne er helsides, kraftige og i lighed med tegneserietegninger. Især er menneskene fremstillet stereotypt og ikke særligt interessante. Til gengæld er tegningerne af drager fine, og kan sagtens matche forestillinger om sådanne.

Let læst og underholdende.

Vibeke Martinsen
Drageskrig
Illustreret af Pernille H. Jensen
88 sider
Forlaget Forum
Udgivet: 22.02.2011

Birte Strandby