Carole Wilkinson fortsætter sine børnebøger om Kina, drager og dragerøgteren Ping, men de kan godt læses uafhængigt af hinanden. Hovedpersonen – eller hedder det hoveddragen – er her Kai, en drage, der netop har forladt babystadiet og er barn af den gamle drage Danzi. Ping og Kai bor i luksus hos hertugen i Beibai-paladset. Hertugen er en klog mand, der ved hvordan man behandler en drage. For eksempel har hans soldater har fået bronzevåben i stedet for jernvåben, fordi drager ikke kan lide jern, og de to, Ping og Kai, forkæles efter alle kunstens regler, indtil Ping beslutter, at de skal rejse videre.
De har et stykke silke fra Danzi, der viser, hvor Kai kan være i sikkerhed, for der er mange der gerne vil fange en drage og sælge dens krop i helsebringende småbidder.
Så Ping og Kai må afsted på den lange rejse – 300 li i vestlig retning til et sted, hvor drager kan bo i fred. Det bliver som de tidligere rejser i de foregående bøger om Ping og dragerne, en besværlig og farefuld færd. Besværlig fordi Kai er jaget både af kejserens hær og af dragejægerne, og fordi en sådan ung drage endnu ikke har vinger og derfor må gå.
Det er en sympatisk og medrivende historie om godt og ondt, og man kan lære meget om drager. Eksempelvis tager man pulsen på en drage på anklerne, og drager kan finde på at gemme døde (ildelugtende) smådyr under skællene ved hagen, hvis de regner med at blive sultne om natten.
Bagest er en ordliste, hvor det blandt andet fremgår, at højdemålet hedder chang, at qi står for mental energi, og at Han-dynastiet eksisterede fra 206 f. Kr. til 220 e. Kr.

Dragemåne
Forfatter: Carole Wilkinson

370 sider.
Carlsen

Birte Strandby