Uigennemskuelig hyggekrimi

Thor Belling er på ferie fra sit job som drabsefterforsker. Det er tiltrængt, men Belling har det som Miss Marple med at rende ind i forbrydelser, og da et uheld tvinger ham til at mellemlande i den lille svenske by Harkaberg oplever han, at en kvinde forsvinder ud i den blå luft.

Kvinden var i selskab med sin mand, og efter et måltid på et cafeteria rydder manden op, og hun går ud for at finde toilettet. De har aftalt at mødes ved bilen, men hun dukker aldrig op. Tilfældigvis møder Belling ægtemanden, og de to beslutter at hjælpes om at lede efter kvinden.

Efter et døgn efterlyses hun, og efter et par dage bliver hun fundet i makaber positur. Dræbt. Det viser sig, at både ægtemand og hustru har forladt tidligere ægteskaber for at være sammen, så der er indledningsvist flere forurettede med motiv: kvindens eksmand og søn og mandens to børn, ingen af dem har tilsyneladende brudt sig om de nye familie- eller arveforhold. På overvågningskameraernes billeder finder man desuden en af politiets gamle kendinge, men da man går ham på klingen, finder et selvmord – eller et mord – sted.

Der er magtkampe mellem svensk og dansk politi, men der arbejdes hårdt for en opklaring, og hvis man synes, at politiarbejdet er essensen af en krimi, så er der her mulighed for nydelse. Politiets interne forhold fylder meget i krimien, forhåbentligt mere end i virkelighedens opklaringer. Men der afsluttes med spændingskurver og overraskelser, især er et af flere mord en overraskelse og ligeså morder og motiv.

Døden i Harkaberg

Lars Kjædegaard

En Anita Hvid og Thor Belling-krimi

317 sider

Rosinante

Udgivet: 2015

Birte Strandby