Bo Green Jensens bog er en smukt layoutet samling af klummerne Levned og Meninger i Weekendavisen fra 2000 til 2008. Efterskriften er musikalsk døbt Coda – stedet man går hen, når man er færdig med alt det andet.

Klummerne begyndte ifølge forfatteren selv som en række snapshots af datteren Laura, der blev lidt ældre for hver dag. At klummerne skulle udvikle sig hen over skilsmisse, alenefartilværelse, ny familie og slutte med en ny familie inklusive endnu en datter, Rose, var ikke en del af projektet, men spejles i klummerne.

Der første afsnit handler om ønskekoncerten i en familie, en ønskekoncert der omfatter musikken fra Junglebogen med vægt på Carl Ottesen som Baloo i duet med abernes skøre Kong Louis. Og det handler også om, hvorfor nogle musikalske oplevelser hørt i børnehøjde vedbliver at være vigtige.

Som skrevet i forordet skal læseren ikke forvente at blive klogere. Til gengæld skriver forfatteren, at der måske er noget, man kan genkende, og ja, det er der nok ingen tvivl om. Som for eksempel det med at opdage, hvad den afrejste ægtefælle egentligt gik og lavede i køkkenet, og hvad var det med regnskaber? Og overraskelsen når man opdager, hvor omfattende det kan være selv at stå for det hele, også selv om der kun er et – oven i købet begavet og optimistisk – barn.

Klummer er ofte hyggelige, også Bo Green Jensens, og der er masser af genkendelighed og filosoferen over tilværelsen – hvorfor er det for eksempel godt at holde ferie på øer? En klumme om dagen til at gå og tygge lidt på er fint og givende. Mere end en kan blive lidt for roligt, for meget, og er vel heller ikke hensigten?
Forfatter: Bo Green Jensen

208 sider

Rosinante

Birte Strandby