Efterfølgeren til Den sidste moa. De to drenge, Lasse og Topper, passer moaen, mens Bjarnesen med hjælp fra sin tidsmaskine besøger sin kone i bronzealderen. Alma, som Lasse er lidt betaget af, synes at både tidsmaskine og moa lyder som en vild historie, men hun har heller ikke oplevet Bjarnes tidsmaskine.

Lasse passer moaen, mens Bjarnesen er i bronzealderen. Bjarnesen har været væk i en uge, og de to drenge beslutter at lede efter ham, og Alma er med på at se, hvordan tidsmaskinen virker. 

Først tager de et par småture, blandt andet hen til deres lærer, men så beslutter de at tage en tur tilbage til EM 1992 for at se Danmark vinde over Tyskland – og Lasse vil gerne se sine forældre som ganske unge. De mødtes nemlig ved EM 1992. Drengene spotter hurtigt Lasses far, men de kommer til at forstyrre ham, så han er lige ved at misse mødet med Lasses mor. Det er ikke uden problemer at blande sig i fortiden. Og så kommer den store opgave: hvordan får man hentet Bjarnesen tilbage fra bronzealderen?

Der er flere overraskende oplevelser med tidsmaskinen, og der er også nogle alvorlige risici, når man piller ved tiden. De tre børn er tæt på at havne i problemer flere gange, og det ender med, at de må tage nogle beslutninger, om hvad de gør ved tidsmaskinen.

Sjov, let roman om et emne der kan få vidtrækkende, filosofiske følger.

Den sidste moa vender hjem

Finn Wiedeman

131 sider

Brændpunkt

Udgivet: 22.02.2024

Birte Strandby