Den gule gift foregår i en verden et sted mellem middelalder og fantasy. Tøj og bolig ligner mest sen middelalder, men der er hekse og magi, og Lana kan tale med dyrene.

Og det er netop det hun gør i den første bog, Hyllas hævn. Rævens unger er forsvundet, og det viser sig, at det er falkens også. Tilbage efter de forsvundne unger er kun lidt gult pulver. Lana tager det med hjem for at vise det til sine forældre. Hendes mor reagerer kraftigt og forlanger, at Lana smider det ud. Lanas far kan fortælle, at det kommer fra heksen Hylla, der regerer i den by, hvor forældrene tidligere boede. Heksen er farlig, og det gule pulver bruger hun i forbindelse med sine ugerninger.

Lanas forældre forsvinder også, og Lana drager ud for at finde heksen Hylla for at hævne dem.

I seriens anden bog På jagt efter Hylla ankommer Lana til byen. Ved et tilfælde møder hun næsten med det samme en mand der kan hjælpe hende med at finde Hylla. Mere effektiv end manden er dog hans kat, der kan vise vej til Hyllas hus, og vej op i træet, da de bliver angrebet af en flok ulve.

Den tredje bog med den sigende titel Hævn over Hylla handler netop om, at Lana og katten finder heksen Hylla og får fundet ud af, hvad der er sket med de forsvundne forældre og andre.

Illustrationerne er enkle og understøtter historien. Farverne er gul som himlen, grøn som heksen og Lanas tøj og blå som katten. Lana ser lige forbavset ud på alle tre bøger, men der er sådan set også overraskelser i næsten samme kaliber i alle tre.

Der er en ok spænding, der nok kan få den unge læser til at fortsætte læsningen, men man kan godt undre sig over, at sådan en lille pige og en kat sammen kan banke en heks.

Den gule gift

Lise J. Qvistgaard

Illustreret af Keld Petersen

40 sider

Forlaget Elysion

Udgivet: 2016

Lix: 8

Den gule gift er en serie på tre bøger: Hyllas hævn, På jagt efter Hylla og Hævn over Hylla.

Let-tal: 19, 17, 18 henholdsvis

Birte Strandby