I Sara Blædels syvende roman om kriminalassistent Louise Rick bliver fundet af et kvindelig starten på et kik ind i fortidens barske forhold for udviklingshæmmede. Bogen rummer en gennemtænkt og troværdig kriminalgåde med adskillige ofre, og måske er der en forbindelse til Louise Ricks egen fortid.

Louise Ricks første sag som leder af Den Særlige Eftersøgningstjeneste bliver, at finde frem til identiteten på den kvinde, hvis lig findes i en skov tæt på Hvalsø. Liget viser ikke tegn på, at der er ligger en forbrydelse bag, men spørgsmålet er, hvorfor der ikke er nogen som har meldt hende savnet? Et tydeligt ar over den ene side af kvindens ansigt bliver nøglen til kvindes identitet. En omsorgsassistent genkender kvinden som den ene af et tvillingepar hun passede på en af Åndsvageforsorgens institutioner for mange år siden. Da Louise Rick prøver at finde svar i den nu lukkede institutioners arkiver, finder hun frem til, at tingene ikke hænger rigtigt sammen. Der er et mysterie, som skal opklares, og opklaringen kræver, at Louise må gense steder og personer som hun har gjort meget for at lægge bag sig og glemme.

Som i de tidligere bind i serien er en del af persongalleriet genkendeligt, men Blædel formår at danne en historie, hvor alle personer har en berettigelse og på alle måder virker troværdige. Ud over en udsøgt evne til at udtænke komplekse kriminalhistorier, besidder Sara Blædel en fantastisk evne til beskrive steder. Hun formår at beskrive lokaliteter, således at selv en lokalkendt er overbevidst. Med De glemte piger får læseren sideløbende med opklaringen af en spændende kriminalgåde både et indblik i fortidens behandling af udviklingshæmmede og Louise Ricks indre dæmoner.

De glemte piger er en overbevisende fortsættelse af serien om Louise Rick og et sikkert julegavehit til krimielskere.

De glemte piger

Forfatter: Sara Blædel

People’s Press
Udg.: 12.11.2011
4 glober
Anmeldt af Nana Marie Pedersen