Grum tegneserie

I bløde grå streger, rene men ikke netop stilrene linjer får vi sandheden om, hvad der i virkeligheden skete, da Alice dumpede ned i kaninhullet, hvor storkene får deres unger fra, og den ægte version af historien om skildpadden og harens kapløb.

Der er nogle barske sandheder ind i mellem. En sælgers død får en helt ny vinkel, for hvad var det egentligt sælgeren forsøgte at sælge til døden? 

Kannibalen er fulgt med tiden og fortæller, at han lægger stor vægt på velfærd og på, at det han spiser har haft et godt liv, god plads og adgang til internet.

Der er også nogle onde vittigheder om læger der står overfor døende patienter eller måske ligefrem har begået fejl under operationen, og der er en flue i suppen mere end en gang. Nogle vitser grænser sig til det platte, og tidens gang er emne i flere tilfælde, såsom i den fembilleders udgave af Tornerose fra 1220 ved siden af en anden fembilleders fortælling om Tornerose fra 2020. Den sidstnævnte er den sørgeligste, men takket være moderne teknologi opdager Tornerose ikke, hvori det sørgelige består.

Der er et væld af referencer til blandt andre Sherlock Holmes, Gandalf og Jesus: Ad! Jesus! Har du lige lavet mit vand om til vin … du ved at jeg skal køre hjem.

Cliffhangers univers har på sine steder lidt af den samme syrede og overraskende humor, som man kender fra Wulfmorgenthaler, omend Cliffhanger tilsyneladende er fremstillet i en hurtigere streg eller med mindre omhyggelighed.

Lær at kende forskel på Rambo og Bambo, oplev hvordan jobsamtaler også kan udvikle sig, og læs om vampyren der blev vegetar.

‘I know what you did last summer’ får en helt ny vinkel her, og der er nok af andre skæve vinkler på velkendte universer, der åbnes for hidtil ukendte fortolkninger.

Cliffhanger

Venskabskanalen

Troels Reinholdt Møller

64 sider

Forlaget Abeland

Udgivet: April 2021

Birte Strandby