Da Khaled Hoseinis debutroman, Drageløberen, udkom i 2003 blev den hurtigt en international bestseller og oversat til mere end 50 forskellige sprog.
Med hjælp af de to italienske tegnere, Fabio Celoni og Mirka Andolfo, er Drageløberen nu blevet omsat til en Graphic novel, som romaner i tegneserieforn hedder på nudansk.
Historien er den kendte. Amir er ven med tjenerens søn Hassan, men Hassan er ikke fin nok til at være ven med. Selvom Hassan er trofastheden selv og hjælper Amir med at vinde en prestigefyldt dragekonkurrence, så svigter Amir den ene gang efter den anden, når han har mulighed for at hjælpe Hassan. Den voksende dårlige samvittighed får Amir til at blive mere ondskabsfuld. Han er også bange for, at Hassan på et eller andet tidspunkt skal afsløre, at Amir er en tøsedreng og en rigig dårlig ven. Det ender med at Hassan og hans far forlader den trygge tilværelse som tjener i Amirs familie.
Kort efter må Amir og hans far flygte til USA. Efter en farlig flugt må de starte forfra i Amerika. De får succes. Amir bliver en kendt forfatter og gift med en afghansk pige, som han elsker. Men den dårlige samvittighed ligger stadig i ham. Da Amir erfarer, at Hassan i virkeligheden er hans halvbror, og at Hassan er blevet myrdet af et par talebanere, mens Hassans søn Sohrab er havnet på et børnehjem i Afghanistan, tager Amir til Kabul for at finde sin nevø Sohrab.
Det bliver en sjælesøgende og livsfarlig rejse for Amir, hvor katastrofen flere gange undgås med et kvart mulehår.
Bogen fungerer rigtig godt som tegneserie. Tegningerne koncentrerer sig ikke så meget om at beskrive de afghanske miljøer, men sætter ind på at vise historiens mennesker og hvordan de optræder. Bobleteksterne er fint sat sammen, så man med et begrænset antal ord alligevel får fortalt historien, så den sammen med billederne viser både fortællingen og dens forskellige lag helt udmærket.
Man kan faktisk få en god visuel oplevelse sammen med selve læseoplevelsen i denne tegneserie/graphic novel.
Forfatter: Khaled Hosseini
Tegnet af: Fabio Celoni & Mirka Andolfo
136 sider
Forlag: Cicero
Udg.: 10.04.2012
4 glober