‘Brølet’ er fremtids-fantasy med gang i den. Store dele af Jorden er blevet ubeboelige. Genmanipulerede dyr er sluppet ud af laboratorierne med katastrofale følger. Alle dyr er forvandlet til sygdomsbefængte dræbermaskiner, så menneskeheden har forskanset sig bag kilometerhøje mure i megametropoler, hvor de fleste bor under kummerlige forhold i de nederste lag med evig tusmørke, fugtighed, mug og sygdomme, medens overklassen mæsker sig i de solrige øverste bydele.

De trange forhold i de nye megabyer har medført, at fødsler har været forbudt i 30 år. Der er nu gået 15 år siden forbuddet blev hæver, og de første børn er blevet teenagere. Den usunde sammenstuvning af menneskene har sammen med forurening ført til en større vækst i mutationerne i den nye børneskare.

Mika er et af de ældste børn. Hans tvillingesøster er sporløst forsvundet, og politiet har fortalt, at hun er død.

Et år efter hendes forsvindes introduceres pludselig et nyt computerspil for de unge mennesker. En landsomfattende konkurrence skal finde de bedste fighterpilot-spillere, der bliver lovet guldrandede præmier. Men konkurrencen viser sig at blive mere og mere livsfarlig, og Mika finder ud af, at der er utrolige løgne og vanvittigt magtbegær bag de gyldne løfter. Samtidig opdager Mika også, at mange af mutanterne har fået specielle evner, og at onde kræfter står på spring for at udnytte børnene på det mest grusomme.

Det udvikler sig til en kamp på liv og død mellem onde magthavere og de misbrugte og undertrykte, der efterhånden bliver bevidste om den grænseløse manipulation, de er blevet udsat for.

‘Brølet’ advarer om verdens kommende tilstand, og opfordrer til at stille spørgsmål og kigge autoriteterne i kortene. Officielle sandheder er ikke altid rigtige, og tv kan være lige så løgnagtigt som de politikere, der bestemmer over udsendelserne. Teknologi betyder ikke altid mere frihed. En fantasy for teenagere og opefter.

Brølet

Forfatter: Emma Clayton

Oversættelse: Stig W. Jørgensen

400 sider

Forlag: Carlsen

Pia Schertiger