Krimi fra Færøerne

Hannis, der er journalist i København, får meddelelse om, at hans gamle veninde, Sonja, er død hjemme på Færøerne. Det overrasker Hannis, og han beslutter sig for at rejse til Torshavn. Den første han møder i lufthavnen er vennen Hugo. Hugo betror ham, at han ved noget om dødsfaldet. Desværre finder han aldrig ud af, hvad dette noget er, for da han skal møde Hugo for at høre, hvad det er han ved, finder han Hugo dræbt, og han bliver selv slået ned. Som om det ikke er nok, så bliver Hannis dopet ved et besøg på sin foretrukne ølklub; det er tæt på at koste ham livet, men han vågner efter en heftig bedøvelse ved lugten af røg, da klubben bliver sat i brand.

Hannis undersøger Sonja og Hugos efterladte ting. Der er ikke meget at gå efter, men et skib, ‘Eva’ fra Paraguay virker mistænkeligt – og der viser sig en forbindelse til gamle nazister og guld fra den italienske nationalbank. Sagen udvikler sig betændt, endnu en gammel bekendt slagtes, Hannis er tæt på at ryge ind i det rene James Bond-univers. Han forfølges af nogen der klart ikke bryder sig om hans tilstedeværelse, og dramatikken stiger på de sidste sider.

Ellers er krimien traditionel med et passende antal mord og en hovedperson der udvikler sig undervejs. Hannis er jeg-fortæller og jævnligt humoristisk på en tør måde.

For dem der har opholdt sig i Torshavn og det omgivende landskab er der en del at genkende, og selv om den ene ølklub brændte ned, så findes den anden stadigvæk.

Blid er den færøske sommernat

Jógvan Isaksen

Oversat af Kirsten Brix

276 sider

Forlaget Torgård

Udgivet: 2012

Birte Strandby