Hvad mon man er, før man bliver født?

Aftentid i den lille familie. Anders er på vej i seng. Hans far læser historie, og bagefter kommer Anders og far til at tale om, hvor Anders var, før han blev født. Hans mor er nemlig meget gravid, så spørgsmålet er påtrængende.

Anders’ far prøver at forklare, at Anders ikke var nogen steder, før han kom ind i mors mave, men Anders drømmer sig frem til sin egen forklaring. Sammen med andre dråber, de ufødte børn, befinder han sig i dråbernes land. Her er ingenting undtagen dråberne der allesammen er på vej til et stort hav. Her bombarderes dråberne med brændende pile, og dem der bliver ramt sendes videre til et bjerg, som de arbejder sig op ad. På bjerget redder Anders et lille barn der er lige ved at styrte i havet igen.

Anders ender med at vågne efter den anstrengende rejse. Hans mor har fået en lille dreng.

Kan man kalde det pre-seksuel orientering? Det giver barnet en slags forklaring på, hvad der sker med alle de sædceller der ikke bliver til børn, men afføder vel lige så mange nye spørgsmål.

De fleste af illustrationerne er overvejende sorte og grå, og det virker fint som bagrund for Anders der har rødt hår og gulstribet pyjamas. De viser Anders i hjemmet og på hans svømmetur i det store hav, og de viser hans forældre.

Det er en fortælling med en klassisk opbygning: Anders er i det trygge hjem, derefter kommer de store udfordrende oplevelser i drømmen. Anders klarer udfordringen, og så er han tilbage og har fået – måske reddet – en lillebror.

Det er en ganske dramatisk fortælling og måske god til oplæsning for nysgerrige børn.

Anders i dråbernes land

En fortælling om skabelse

Mette Kappel

Illustreret af Kirsten Gjerding

50 sider

Forlaget Brændpunkt

Udgivet: 2020

Birte Strandby