Pernille Eybye har skrevet en stribe ungdomsbøger bl.a. om vampyrer og blodige forelskelser. Nu er hun på banen med en fantasy historien om en pige, Sille, der viser sig at være drømmer. Sille er en almindelig skolepige, som elsker at skrive eventyr på sin pc’er.
En nat banker det på ruden, og udenfor står en kentauerpige Rikka. Silles historier er blevet blandet med hendes drømme, og Silles usædvanlige store evner som drømmer, har sat hende i stand til at flytte personer fra Silles fantasy-verden til hendes egen verden.
I Rikkas verdenharsker en ond konge og Rikkas mor er oprørernes drømmer. Kongen indfanger alle drømmere og låser en kæde om deres halse så de ikke kan flytte sig selv eller andet i drømme. De bliver smidt i fangekælderen og skal drømme om alle de forskellige verdner og de værste våben, så kongen kan bliver hersker over alle verdenerne, og opfyldelsen af den ambition er der mange, som forsøger at kæmper imod af alle kræfter.
Det går imidlertid ikke godt for oprørerne, og det ender med at falde i Silles lod at redde dagen og finde nøglen til at overvinde den onde konge, som oven i købet viser sig at være Rikkas far.
Der bliver kæmpet indædt fra begge sider, men ungdommelige følelser og sans for at gøre det rigtige kommer til at gøre en forskel.
Det er en udmærket lille sag fra Pernille, der kan hjælpe med læselysten hos de mindste læsere. Historiens opdeling i 5 mindre bøger gør, at den ikke umiddelbart virker skræmmende på nye læsere ved sin størrelse. Det lille format med 13 linier på hver side virker meget overkommeligt. Fortællingen er som de sædvanlige eventyr/fantasy historier for piger. Drømmer ligger i sværhedsniveau omkring 3./4.-klasse. En letlæst appetitvækker for kommende læseheste.

Drømmer
Forfatter: Pernille Eybye
5 bøger på 92-99 sider
Forlag: tellerup.dk
Udg. 2012/17
4 glober
Jan Vandall