Nightshade 2 – Ulveskæbner

Efterfølgeren til Nightshade 1 – Natskygger om 18-årige Calla der både er pige og ulv. Hun skal giftes med Ren og sammen skal de styre koblet. Men da mennesket Shay er tæt på at blive dræbt af en bjørn, redder Calla ham og bryder derimod de regler, hun hidtil har levet efter, og de må begge flygte. nu bor de hos Søgerne, hvor de får en blandet modtagelse. Men Søgerne er overbeviste om, at Calla kan hjælpe dem i kampen mod Vogterne. Calla er meget forelsket i Shay, men savner samtidigt Ren. De to mødes igen, men det bliver ikke helt som forventet.

Universet er inddelt i flere verdener, i underverdenen holder blandt andre Genfærd og Gargoils til, og Søgerne, Vogterne og mennesker er i en verden for sig.

Der er masser af spænding, konflikter og romantik, men det anbefales kraftigt at begynde med bind I, hvis universet skal være tilgængeligt.

Andrea Cremer

Oversat af Marie Andersen

364 sider

Tellerup

Udgivet: 2011

 

Nightshade 3 – Blodrose

 

Calla ser frem til krigen der skal befri verden for Vogternes magi, men hun skal også redde Ren, og hvordan vil det berøre forholdet til Shay? Ligeledes har hendes bror behov for hjælp, fordi han betragtes som en forræder.

Som i den foregående er der romantik, forræderi og intriger – og blandt andet et interessant magisk optrin, hvor Calla tilsyneladende møder sine forældre. Romanernes omdrejningspunkt er også Callas egen dannelsesrejse. I begyndelsen accepterer hun tingenes tilstand, men efterhånden vokser hun overbevisende. Hun gør oprør mod normerne men påtager sig ledelsen af koblet, samtidigt med at hun skal afgøre om, det er Ren eller Shay, der skal være ved hendes side fremover.

Handlingen er relativt enkel, men der mange komplicerede baggrundshistorier om fortiden, magtfordelingen og truslerne i den magiske verden. Størstedelen af romanerne er skrevet i dialogform, og hele trilogien kunne udmærket fungere som et filmmanuskript til en farverig og spændingsmættet film.

Andrea Cremer

Oversat af Marie Andersen

392 sider

Tellerup

Udgivet: 2012

Birte Strandby