Mange af jer læsere kender sikkert L. J. Smiths serie ”The Vampire Diaries”, som har været en bestseller, bl.a. i USA. ”Den skjulte vampyr” er første bog i forfatterens nye serie ”The Night World”. Ligesom ”The Vampire Diaries” er denne bogs genre fantasy, men det føles næsten som virkeligheden, for vi møder overnaturlige væsner, som lever næsten lige som mennesker. Men det er strengt forbudt at fortælle menneskene om deres eksistens. Straffen for det er døden både for mennesket og for det overnaturlige væsen.

”Den skjulte vampyr” handler om en helt almindelig 16-årig pige ved navn Poppy, som får en dødelig sygdom. Alligevel påstår hendes allerbedste ven, den mystiske 17-årige James, at han kan redde hende. James viser sig at tilhøre lamiaerne, en vampyrslægt, så konsekvensen er, at hun må forlade sin familie. Selvom alternativet er døden, vakler hun lidt mellem de to beslutninger, men hun ender med at vælge at forlade familien. I selskab med de overnaturlige væsner oplever hun nu spændende ting, som ikke skal røbes her.

Det er en rigtig god bog, som har en spændende handling, fordi der hele tiden sker noget nyt og uforudsigeligt. Og på den måde bliver man nysgerrig efter at se hvad der nu dukker op af ting og sager. Den er også god, fordi den er skrevet af en forfatter, som har sans for rigtig spændende fantasy og har skabt nogle interessante personer. Jeg synes, det er en sjov idé, at lade overnaturlige væsner leve så tæt på mennesker, uden det bliver opdaget, og i bogen kommer der en morsom pointe ud af det.
Nogle gange kan sætningerne være lidt for korte, men det er en lille detalje i en ellers rigtig god bog, som jeg havde svært ved at slippe, da jeg først var startet.

Jeg vil varmt anbefale denne bog til unge på min egen alder, altså mellem 12- og 16 år. Selvom det måske kan lyde som en pigebog, kan vi drenge sagtens læse den. Det vil også være en bog, man kan læse i klassen, fordi den vil interessere mange.
Den skjulte vampyr
(The Night World, bind 1)
Forfatter: L. J. Smith
Oversættelse:
Forlag: tellerup.dk
Udg.: 2011

Peter Jon Kristensen