23-årig forfatter debuterer med en tidstypisk ungdomsroman.

Hvor pigerne fremstilles passive og observerende (Føtexsøen, En kærlighedshistorie) bliver drengene destruktive (Mellem venner, Hvad skete der den nat?). Det er overraskende de gamle kønsroller – passive kvinder og handlende mænd – i nye hardcore-udgaver.

Romanen er inddelt i tre afsnit fortalt af de tre venner: Morten, Emil og Andreas. Tiden bruges på gymnasiet, der dog betragtes som en slags spildtid i hvert fald af Morten, og på druk og stoffer – og som hovedtema: sex.

Livet går sin skæve gang med kurs mod en ikke alt for opmærksomhedskrævende studentereksamen – retningen afstikkes efter scoremuligheder. Bliver man nakket af storebroren, hvis man går i seng med en arabisk pige, eller er det noget forældet sludder?
Men en nat ændres alting – for Emil, der ikke ved hvorfor, for Morten og for Andreas, der sætter turbo på druk, stoffer og sex for at undslippe det, der jager dem.

Var Kan Man Köpa Läkemedel nyligen har ätit eller ska äta Levitra 20mg potensmedel så ska du hålla koll

Der er flere let bekymrende karakterer: Den ene føler sig nærmest forpligtet til at optage folks privathed på mobiltelefonen og berette om sidste samlejepartner til vennerne, og den anden udviser en forfængelighed der ikke står tilbage for nogen Top model kandidats.

Baggrunden er ikke anderledes end i andre ungdomsromaner, blot er den modsat ’pigebøgerne’ nogenlunde blottet for romantik. Spændingen opbygges undervejs: Hvori bestod den skelsættende begivenhed? Afsløringen lever dog ikke helt op til de omhyggeligt sammensparede forventninger. De tre drenge er nogenlunde autentiske men ikke markant forskellige i deres tænkemåder, selvom Andreas eksempelvis skulle fremstå som den mere samvittighedsløse:

‘Alle disse byture, stoffer og slåskampe, de giver ingen point længere.’

Videre
Forfatter: Mikkel Rosengaard
295 sider
Gyldendal
Udgivet: 26.02.2010
Birte Strandby