Vi hører så tit, at vi skal passe på naturen, og den er da også umådeligt dekorativ. Men kan man andet end bare kigge på den?

Og ja, det kan man. Det kan man læse om i Vi vil ud. Her er et righoldigt udvalg af aktiviteter, lege og projekter man kan nyde i naturen.

Det rækker lige fra det helt basale, som at bygge bivauk, lave fiskestænger og både til instrukser om, hvordan man indleder en god vandkamp med vandgevær og/eller balloner. Eller arrangerer en glidebane med brun sæbe.

Der er mange gammelkendte indslag, og der er en del nye. Eksempelvis er der en opskrift på mælkebøttesnacks, der steges kamufleret i en dej af mel, mælk, honning og æg. Det lyder ganske velsmagende og kan måske blive en guldgrube for dem der har rigtigt mange mælkebøtter i haven. Andre blomster er spiselige, men den optimale opskrift på appetitvækkende skvalderkål er desværre heller ikke med her.

Også klatretræer, forhindringsbaner og raketter er emner i bogen. Ved hver aktivitet er der angivet en sværhedsgrad, så man ved, hvad man skal træne inden mødet med naturen.

Kunsten at lave et bål med gode gløder lærer man som spejder – og altså også i Vi vil ud!, og i et pædagogisk indslag forklares, hvordan man efterlader bålet og naturen i samme tilstand som man fandt det/den.

Vi vil ud! er skrevet i et let og fornuftigt sprog, og de lækre helsidesfotografier bidrager til et indbydende layout.

Bogen er udgivet i samarbejde med Det Danske Spejderkorps. Der er links og råd bagest i bogen. Hvis man får lyst til nogen af de mange projekter i bogen, men ikke ved, hvem man kan få lokket med til at lave en glidebane af brun sæbe, så kan man melde sig som spejder og ad den vej deles om aktiviteterne og oplevelserne.

Jannie Schjødt Kold

Vi vil ud!

50 sjove ideer til dig og dine venner i naturen

108 sider

Gyldendal i samarbejde med Det Danske Spejderkorps

Udgivet: April 2018

Birte Strandby