Den canadiske madblogger Jessic Nadel er på banen med endnu en opskriftsbog om vegansk madlavning. I ”Veganske retter. Superfoods 24/7” sætter hun fokus på superfoods og vegansk kost gennem mere end 100 sunde opskrifter.

Jessica Nadel har bloggen Cupcakes and Kale. Senest har hun og hendes mand åbnet restauranten Tucos Taco Lounge.

”Veganske retter. Superfoods 24/7” er en inspirerende og indbydende kogebog til alle med ønske om at leve sundt og varieret. Jessica Nadel giver en grundig introduktion til superfoods. I hendes optik er superfood hele plantebaserede fødevarer, ægte mad, med egenskaber der menes at være særligt gode for sundheden. Det er næringsrig mad, der har et højt indhold af gode makro- og mirkonæringsstoffer samt antioxidanter. Superfoods finder vi I alt fra frø, kerner, korn, bælgfrugter, krydderier, frugt, grøntsager og endelig er der de ældgamle superfoods, der er blevet så populære i dag. Her finder vi fx acai, goji og maca.

Efter introduktionen til superfoods præsenterer Jessica Nadel sine opskrifter, hvor de vigtige superfoods ingredienser er integreret. Indledningsvis er der en række spændende og varierede forslag til morgenmad og smoothies. Derefter følger kapitlerne: Salater og supper, Tilbehør og små måltider, Hovedretter samt Kager og desserter til slut i bogen. Afslutningsvis er der et stikordsindeks og indeks efter ingredienser. Registerdelen er et godt værktøj og gør det let at genfinde et eller anden i bogen.

Stort set alle opskrifter er ledsaget af et indbydende farvefoto, der viser den færdige ret. Opskriften præsenteres med nogle få ord. Det fungerer godt, at Jessica Nadel knytter nogle ord til sine opskrifter. Arbejdsanvisningen til hver ret er delt op i punkter, der gør det overskueligt og let at gå til. Ligeledes er de fleste ingredienslister delt op i sektioner alt efter de forskellige elementer, der indgår i retten. Der er dog enkelte steder, hvor ingredienslisten desværre ikke er delt op. Der er foretaget ernæringsberegning på hver enkelt opskrift, så du kan få et fingerpraj om hvad du får ud af at spise den pågældende ret.

Maden er et moderne miks af retter fra hele verden med et sundt twist. Her er alt fra mexicanske retter med bønner og søde kartofler, italiensk spaghetti med quinoa-kødboller, koreansk bibimbap med brune ris, vietnamesisk nudelsalat, falafler (her beriget med amarant) fra Mellemøsten til asiatisk udonnudelsuppe.

Jessica Nadels madlavning spænder vidt. Den viser til fulde, at sund og næringsrig vegansk mad sagtens man være spændende og lækker. Hendes opskrifter er enkle at gå til, og der er fin mulighed for at man selv kan lege videre i køkkenet. I ”Veganske retter. Superfoods 24/7” får du fuld valuta. Her er masser af brugbar info om superfoods og indbydende opskrifter på vegansk mad, der er godt for dig.

Veganske retter. Superfoods 24/7

Forfatter: Jessica Nadel

Oversættelse: Tina D. Laursen

Forlag: Billesø & Baltzer

176 sider, ill.

Udgivelsesdato: 11. juni 2018

Anmelder: Nønne Lønne Votborg