Præcis som det første bind af Valhalla. Den samlede saga er det andet bind det rene kræs for både børn og voksne. De herlige Valhalla-tegneserier kommer virkelig til deres ret i disse flotte hardcover albums med tre af de gamle tegneserier i hvert bind.
I denne luksusudgave finder du Historien om Quark, Rejsen til Udgårdsloke og De gyldne æbler. Man kan dårligt blive træt af at rose de lækre genudgivelser i den glitrende flotte indpakning.
Historien om Quark holder sig ikke i samme grad som de øvrige historier til de gamle nordiske myter, da den uvorne unge, Quark, jo er forfatternes egen opfindelse, der blev introduceret i tegnefilmsversionen af Valhalla. Men ud over de tre tegneserier få vi også historien om udviklingen af figuren Quark og tegnefilmens tilblivelse samt en lille tegnet version af denne tilblivelse. Desuden er der masser af ekstramateriale med beskrivelse af de gamle myter og hvordan de er blevet brugt i serien, ligesom der er adskillige sider med de gamle sketches fra både tegneseriens og filmens tilblivelse plus nogle nye helsides tegninger. Hvis man nænner det, kan de skæres ud og sættes i rammer. Det vil give nogle flotte billeder til at hænge op.
Både for folk som kender til den gamle mytologi er nytilkomne er der meget at hente. For tegneserie-elskere er hardcoverbøgerne næsten et must med alt det herlige ekstramateriale. Og så skal det ikke glemmes at både de originale tegninger og tekster er dansk tegneseriekunst så det batter.
Man får helt sikkert noget for pengene med de her luksusudgaver af Valhalla.
De er simpelthen vildt fede.
Tekst: Peter Madsen, Henning Kure Hans Rancke Madsen, Per Vadmand og Søren Håkonsson
Illustrationer: Peter Madsen
196 sider
Forlag: Carlsen
Udg.: 06.08.2010
Jan Vandall