Eminent krimi med højt tempo

Det begynder hårdt. Et ægtepar kommer hjem fra ferie og finder deres teenagesøn død. Det viser sig, at han er død efter at have indtaget et giftigt drug, og han bliver ikke den eneste. I løbet af kort tid dør fire unge mænd af det samme stof.

Victoria er journalist. Hun er fraskilt og nyligt flyttet til Stationsbyen, der tydeligvis ligger adskillige niveauer under den standard i boligkvarterer, hun plejer at bebo. Hendes teenagesøn er ikke vild med hendes nye omgivelser og bor mest hos sin far, et arrangement der passer Victoria glimrende, fordi hun har vurderet, at hun ikke fungerer specielt godt som mor, og at hun har det tungt med ansvaret.

Når Victoria har været nødt til at flytte, er det fordi, hun netop er blevet fyret fra sit job. Hun er det danske svar på fyrrenes mandlige, amerikanske detektiv, arbejdssøgende med et kompliceret forhold til jobcentret, ikke så velegnet som mor – og samtidigt skarp og stærk, når hun forfølger en sag.

Umiddelbart er hun ikke indblandet i dødsfaldene, men pludseligt forsvinder hendes nabos søn, og da hun vil kontakte sin egen, er han også forsvundet. I havnen finder man et hovedløst lig af en ung mand, og Victoria er lige pludseligt indblandet til op over begge ører.

Her er masser af spænding, suspense og motiver til mord. Victoria er med sine fejl og mangler en overbevisende hovedperson, og man kan nyde de særlige danske karakteristika, som når Victoria efter en voldsomt krævende indsats med kuglerne flyvende om ørerne kommer hjem og åbner brev fra jobcentret, der har registreret, at hun ikke har søgt de obligatoriske to stillinger …

Ukendt stof

Birgitte Vestermark

362 sider

Grønningen 1

Udgivet: 06.09.2022

Birte Strandby