En fascinerende bog om træernes hemmelighedsfulde verden – spændende fortalt af Peter Wohlleben, som har været skovfoged i over 20 år og hver dag opdager mere og mere af træernes liv – og alle fortællingerne er fyldt med kærlighed til Skoven og alle dens væsner.

Bogen er bygget op med mange små afsnit, hvor hvert afsnit ofte er en ny iagttagelse. Det kan f.eks. være træernes tant og takt – bestemmer eg mere en bøg?

Sproget er letlæst og der er skabt mange billeder i forhold til det liv vi kender. Så er der masser af lune og finurligheder, som jeg sætter pris på, fx er kartofler snakkesaglige og der er gode beskrivelser af skovens socialkontor, hvor træerne indbyrdes hjælper hinanden.

Nogle af opdagelserne er videnskabeligt bevist, så det er en god blanding af egne oplevelser, undersøgelser og opfordring til at forundres endnu mere i skoven.

Bogen er hurtigt læst – og for mig er det en bog jeg vil vende tilbage til efter en tur i skoven.

Jeg er glad for at den endelig kom på dansk! – og håber at der kommer mere litteratur af Peter Wohlleben på dansk

Jeg har så som mange andre altid været optaget af træer, og især gamle træer – og ofte oplevet at det gjorde godt at være i selskab med træer.

Nu ved jeg, at det selskab er meget mere nuanceret end jeg før har været klar over… så jeg glæder mig, til at øge min opmærksomhed endnu mere.

Peter Wohlleben

Træernes hemmelige liv

Oversat af Anette Broberg Knudsen

People`s Press 2016

Hanne Raunsmed