En hyldest til en smuk by omfattende blandt andet et afsnit om rejsen dertil med kommentarer til togene rengøringsstandard, der står i modsætningsforhold til italienernes arkitektoniske og æstetiske tilbøjeligheder.

Så er der et par afsnit med historie og om, hvad der sker i byen, herunder dykkerklubbens apnø-konkurrence – det vil sige konkurrence om, hvem der kan holde vejret længst under vand.

Desuden er der afsnit om jagt, udflugtsmål herunder Verona og opera. Mad og drikke er klart det der fylder mest i bogen, nemlig besøg hos ostemanden på bjerget – der får en hel side, kunsten at spise spaghetti og søndagsmiddag på Monte Baldo. To sider er afsat til besøg på vingården Ca’ del Monte.

Bogen er fyldt med nydelige fotografier, der ikke adskiller sig vældig meget fra de fotografier man kan finde i andre bøger om italienske feriedestinationer og i kogebøger, for der er flere billeder af mad og drikke.

Generelt er det en pæn, smukt layoutet og absolut tyndbenet affære.

De praktiske oplysninger omfatter adressen på det lokale apotek, angivelse af hvor man køber busbilletter og de nationale festdage samt fem hjemmesider.

Faktaboksen ’Torri i tal’ rummer to tal: Byen ligger ved tre søer og har 27.000 indbyggere.

Der er en ordliste sidst i bogen, men den dækker udelukkende ting på spisekortet.

Det er ikke udelukket, at bekendtskabet med denne bog kan få folk til at rejse ned til Torri cel Benaco, fortællerens begejstring for byen er nok det bedst sælgende af bogens bestanddele, hvorimod mange af betragtningerne såsom kommentarerne til italiensk påklædning ikke nødvendigvis tilfører læseren nogen særlig oplevelse.

Anne Hinge

82 sider

mellemgaard

Udgivet: 2011