Romantik og hygge til ferien

Patricia har et lille smukt beliggende hotel i Toscana, og hvert år inviterer hun til et forfatterkursus. Undervisningen er kun en del af det, det handler lige så meget om oplevelser i Toscana, god mad tilberedt af superkokken Aldo, vinsmagning og besøg i Rom. De nye skribenter bliver blandt andet undervist af en relativt velkendt forfatter, hvis succesroman også er filmatiseret. At han ikke har skrevet noget siden sin berømmede roman 20 år tidligere piner ham. Sommerskolen er hans redningsplanke, og han kan stadigt vurdere et manuskript.

På holdet er blandt andet smukke begavede Cat og hendes mere tilbageholdende veninde. Der er også en tiltrækkende franskmand og en ældre dame, Mary, der for længe siden har opgivet nogensinde at finde en livsledsager, Patricias søn der har travlt med at være teenager – samt en muligvis rig texaner, der måske vil investere i Patricias lukningstruede hotel, så hun kan fortsætte i branchen.

I harmoniske omgivelser dyrker gruppen litteraturen med større og mindre held, og under den italienske himmel vokser både gensidig interesse og alvorlige forelskelser frem. Kursisternes familier inviteres med på en del af opholdet, og det skaber akavede situationer.

Det er en sød historie om mennesker der lader sig gribe af øjeblikket og stedets romantik. Vi følger karaktererne, men også den litteratur de fremstiller på deres lærer opfordring. Der er lidt dramatik i løbet af romanen, og helt kedelig bliver den aldrig, selvom læseren heller ikke overfaldes med hverken voldsom udvikling eller nye tanker og ideer. En feel good roman der underholder den tid, den varer.

To uger i Toscana

Domenica de Rosa

Oversat af Lærke Pade

362 sider

Gads Forlag

Udgivet: 13.06.2019

Birte Strandby