Roman om Marie, Iben, Viktor, Ane og andre mennesker der uanende samles om den samme gåde.

Marie og Philip går på musikkonservatoriet. Hun komponerer, og han er trompetist. De er en slags kærester, men Marie er ikke længere så interesseret. Hendes studiejob er i hjemmeplejen og en dag finder hun en af sine klienter død i sengen. Han var en gammel mand, og angiveligt er han sovet stille ind, men der er et eller andet galt. Det plager Marie, men samtidigt har hun gang i en spændende komposition. Her har hun brug for Philip. Viktor slår følge og viser sig at spille på trommer. Han medbringer sin søster der muligvis har en depression, men skriver fantastisk poesi. 

Mens Maries projekt begynder at tage form, dukker Iben der er datter af den afdøde mand op for at rydde sin fars lejlighed. Hun studser også over farens død, for nok var han gammel, men at han også skulle være færdig med livet forbavser hende. Iben får flere overraskelser, da hun gennemlæser en brevveksling, hendes far har efterladt. 

Læseren følger persongalleriet med deres undren og deres projekter. Det er interessant nok, og et kort øjeblik ser det ud til, at der er positive slutninger til alle – lykkelig ville være et stort ord i sammenhængen. Men afsløringen af en gåde betyder, at det ikke ender godt for alle, og at den der er uvidende – og måske lidt uinteresseret, også er den lykkeligste.

Tilfældige møder er en ganske interessant roman, hvor det væsentligste er det, vi ikke ved.

Tilfældige møder

Mette Kappel

221 sider

Brændpunkt

Udgivet: 2023

Birte Strandby