Så er der igen gang i kriminaliteten på Sydfyn. På et gods ved Svendborg bliver lensgreven dræbt og ædt af den store hantiger i den zoologiske have der hører til godset. Hvordan lensgreven er endt der, er en gåde.

Lensgreven var oppe i halvfemserne, men når det gjaldt om at genere sine medmennesker var han i topform, og gennem sit lange liv er det lykkedes ham at såre mange. En del af dem har noget at hævne eller grund til at forhindre ham i at begå flere udåder.

Om lensgreven er der en kreds af potentielle mordere:
Lensgrevinden der til trods for de mange års ægteskab stadigt må finde sig i, at lensgreven kontrollerer hendes økonomi uhæmmet.

Reklamebureauet med de opblæste, penge-er-gud-dyrkere.

De ansatte på slottet og i den zoologiske have, hvoraf mindst en står overfor en fyreseddel, fordi lensgreven vil spare på driften.

Et nyligt genfundet familiemedlem der kan ændre på arverettighederne.

Og så har lensgreven og hans forfædre en grim tilbøjelighed, som de har holdt skjult i flere generationer. Udover det deltog lensgreven i 2. verdenskrig på den forkerte side og fungerede som befalingsmand i en koncentrationslejr. Det er der også nogen der husker.

Romanen fremstår som en velorganiseret fletning af menneskelige spillebrikker der rykker tættere og tættere på den efterhånden uundgåelige forbrydelse. De enkelte karakterer er let stereotype, og de færreste har flere nuancer på repertoiret. Således er lensgrevinden snu og drikfældig. reklamebureauets direktører er griske og smådumme, mens krimiens retfærdige er relativt rene i tanke, ord og handling. Tigerbjerget er ikke et psykologistudium men en underholdningsroman.

Nis Jakob

289 sider
Billige Ebøger
Udgivet: 05.05.2016
Krimi

Birte Strandby