Clara (Zoe Kazan) flygter med sine to sønner fra en voldelig mand (Esben Smed). I New York forsøger hun at hutle sig igennem, men hendes mand er på sporet af hende, og der er ingen hjælp at hente hos familien.

Alice arbejder hårdt på sygehuset, og i sin frie tid styrer hun en selvhjælpsgruppe og et suppekøkken for hjemløse. Hun hjælper alle hele tiden, men selv er hun ved at brænde ud.

En russisk restaurant bliver tryghedens bastion. Der kan man få morgenmaden serveret under flygelet og høre Nicolaj Kopernikus og Bill Nighy tale engelsk med tung russisk accent.

Filmen giver et grumt billede af en skånselsløs metropol – omtrent som det man møder i Jagten på lykke med Will Smith. Her er hjemløse i hobetal, overfyldte opholdssteder og sygehuse med alt for mange patienter.

Til tider ser det håbløst ud for alle karakterer, men medmenneskeligheden findes stadigvæk, selvom man skal lede efter den i suppekøkkener.

The Kindness of Strangers giver et fint billede af mennesker der er lige ved at miste sig selv i en by, der tydeligvis ikke har plads til svagheder. Det er let at få sympati for karakterne og deres kampe. Der er ingen sentimentalitet, men god, periodisk humor, især når sympatiske Bill Nighy er på banen, men også selvhjælpsgruppen har sine personligheder.

Udover Alice og Clara møder vi Jeff, ung, håbefuld og ret klodset. Han har svært ved at holde på sine jobs, og han kan ikke betale sin husleje. John Peter er juristen der taber i retten og ikke kan finde en kæreste, og Marc er netop blevet løsladt efter udstået straf. Og så får vi et glimt af Martin Buch fra Rytteriet i russisk fællessang.

The Kindness of Strangers

Instruktør: Lone Scherfig

Skuespillere: Esben Smed, Andrea Riseborough, Zoe Kazan, Bill Nighy, Nicolaj Kopernikus, David Dencik

2019