Harry Blackstone Copperfield Dresden er en ung troldmand, og han er den helt ægte vare. I Harrys amerikanske verden er magi en kendsgerning. Trylleformularer og besværgelser er hypereffektive våben i hænderne på en øvet troldmand, og troldmænd er der en hel del af – foruden vampyrer, alfer og en mængde forskellige dæmoner. Der foregår en konstant og dødelig kamp mellem udøverne af hvid magi og dyrkerne af de sorte kunster. De mægtigste troldmænd danner det øverste Hvide Råd, der skånselsløst søger at straffe magisk misbrug.

Almindelige mennesker kommer ikke ret tit i karambolage med (det tror de i hvert fald) den magiske verden, og Harry er faktisk den eneste troldmand, der annoncer med sine tjenester i telefonfagbogen. De øvrige magikere og andre væsner holder ellers lav profil.

Harry er også såkaldt psykisk konsulent for Chicagos politis særafdeling for efterforskning af forbrydelser med paranormale implikationer. Da politiet finder et dødt par, hvis hjerter er eksploderet ud af deres brystkasser, er det naturligvis en af den slags exceptionelt uforklarlige forbrydelser, hvor Harry straks bliver tilkaldt for at rådgive den hårdkogte, smukke kriminalkommissær Karrin Murphy. Harry er klar over at mordene må kræve enorme mængder energi, og at gerningsmanden har forbrudt sig mod alle magiens Syv Bud.

Det værste er, at Harry selv bliver mistænkt for de djævelske mord. Og Harry står til

øjeblikkelig henrettelse, hvis han (igen) bryder de hellige regler og skader nogen med sin trolddom.

’Stormfront’ har både mordgåder, magisk mystik og magtfulde nådesløse organisationer. Der er mange spøjse forklaringer og betragtninger undervejs om den magiske verdens beskaffenhed, men det er en uhyggelig og livsfarlig verden der ikke gemmer sig længere væk end et blink med det tredje øje. Det er en tempofyldt fantasykrimi, og der er grund til at glæde sig til de næste eventyr med Harry.

Stormfront

Forfatter: Jim Butcher

Oversættelse: Bjarne Skovlund

285 sider
Forlag: Tellerup.dk

Jan Vandall/bogvægten.dk