Jeg er kaptajnens papegøje

og ligger i en gyngende køje.

jeg er søsyg, for skibet vugger,

så Poppedreng vil ikke have sukker.

Livet er ikke altid så let for de sorgløse dyr. De har også deres at trækkes med, og Henrik Hohle Hansen har sat nogle af deres vanskeligheder på vers.

Åbenbart har rigtigt mange dyr problemer, både aber, høns, elefanter og dovendyr.

Der er den smukke svane der ikke tror, den nogensinde har været en grim ælling og derfor afviser H. C. Andersens fortælling om den grimme ælling. Der er en påfugl der er perfektionist, og en høne der har udskiftet sin identitet som høne for at blive til en hane med hanekam. Det er tydeligvis ikke så problematisk, værre er det for bien der har blomsterallergi og ikke kan bringe honning hjem til sin dronning.

Der er masser af andre problemer. En måge med højdeskræk, en bænkebider der absolut ikke vil bide bænke – eller, det er vel ikke et problem? 

Her er tingene vendt på hovedet, og dyrene slås med vanskeligheder, de færreste af os havde nogen forestillinger om. Der er masser at diskutere med børnene og en del at grine af. Her er illustrationerne også rigtigt gode til at fremstille såvel dyrene som ironien og humoren. Farverige men alligevel dæmpede og fyldt med humoristiske små detaljer. I ishavet er der for eksempel isflager med forskellige beboere, blandt andet en pingvin med køleskab og en rotte med seng og morgensko.

Også kamæleonen der hedder både Kaj og Kaj kan blive en en oplevelse for de små og deres voksne.

Stakkels dyr

Henrik Hohle Hansen

Illustreret af Louise Johannesen

32 sider

Jensen & Dalgaard

Udgivet: 15.02.2022

Birte Strandby