Journalisten Martin lander igen uforvarende i en betændt mordsag. Martin bor alene, men har jævnligt sine to teenagebørn. Han er freelance, og hans økonomi er ikke noget særligt. Pludseligt næsten ud af det blå får han tilbudt et ualmindeligt vellønnet job som kommunikationschef hos en succesfuld iværksætter, Esben. Esben har en stor virksomhed tæt ved Sortemose, og det går hurtigt op for Martin, at der sker ting og sager i Sortemosen.

Samtidigt huserer en af Martins gamle fjender også i området, og han har fået en ny makker der har sine egne grunde til at hade sin omverden. 

Martin kommer godt ud af det med sin nye leder og tilbydes både aktier i foretagendet, og senere vil Esben køre ham i stilling som arvtager til virksomheden. Men som bogholder Winnie påpeger, så er der lig i lasten og ikke kun i forhold til regnskaberne.

En kvindelig rengøringsmedarbejder forsvinder, men kort efter bliver hendes adgangskort til virksomheden benyttet – midt om natten. Herefter er udviklingen kort fortalt noget med mord, spænding og uhygge. Sortemosen er en gyser, og det bliver en farefuld færd for alle implicerede.

Handlingen er fint opbygget, men slutningen bliver lidt lang, og ikke alle karakterer er lige troværdige. Martins løn som ny kommunikationschef og hans overraskende mulighed for at blive kronprins i virksomheden kan virke alarmerende – og måske endda lidt demoraliserende – på de fleste lønslaver. De onde er lidt for onde, og nogle af de gode er mærkelige, ligesom det kan være udfordrende at forsøge at forstå en medarbejders overdøvende kærlighed til en uforstående chef. 

Men som ren fiktion med god spændingskurve fungerer krimien fint.

Sortemose

[Skadedyr 3]

Thomas Bjerg

306 sider

Hoff & Poulsen

Udgivet: 2023

Birte Strandby