Foruroligende fortælling om to søstre og deres afhængighed af hinanden

Sheela flygter med sine to teenagedøtre, September og July, væk fra deres skole. Her har de haft en frygtelig oplevelse, som først afsløres langt henne i romanen. De tager til et gammelt sommerhus, udlånt af pigernes tante. Det er stedet hvor deres far blev født, og ligeså September. Så snart de er ankommet, lukker moren sig inde i et værelse, og de to piger klarer sig med den mad de finder – og fjernsynet.

Der er ti måneder mellem pigerne, men de er meget tætte, opfører sig som tvillinger, tæt på telepatisk kontakt. De deler endda den samme mobil. September er den udadfarende, den vrede, den styrende og den beskyttende. July er fortæller, stilfærdig og tilbageholdende. Gennem hende får læseren også oplevelsen af, at en del af hendes tilværelse ses og opleves gennem Septembers øjne, en del af livet er September. 

Det var kun, når September var der, at farverne kom tilbage og jeg kunne føle smerte eller lugte frokosten i kantinen.

July har brug for September, men engang i mellem savner hun morens nærvær. Faren er død. Han var voldelig, og forholdet til moren sluttede, før han døde, da pigerne var små. Hans vrede lever tilsyneladende videre i hans ældste datter. Og måske i den yngste?

Romanen skaber gys i flere nuancer, og som læser ved man ikke, hvem der er farlig for hvem. Den stærke afhængighed mellem pigerne kan ikke forenes med det at være teenager, blive forelsket. Men hvordan kan det ændres, og hvem gør det?

Spændende, dybt fascinerende bidrag til den nye gotiske feminisme.

Søstre

Daisy Johnson

185 sider

Screaming Books

Udgivet: 13.08.2021

Birte Strandby