Debutroman af australsk forfatter – solgt til 40 lande og velegnet til film.

Triviallitteraturens behagelige inddeling i helte og skurke går igen her, og kun den kendsgerning, at der veksles nogenlunde graciøst mellem nutid og fortid, forhindrer romanen med dens banale fordeling af gode og dårlige karaktertræk i at blive nok en lyserød roman ved siden af Cartland, Krantz og Korch.

Kathrine er ensom, tilflytter og sårbar teenager med lig i lasten, indtil skolens populære pige, Alice, annekterer hende som veninde. Alice er overvældende og charmerende og hendes kæreste, Robbie, et sandt ideal for kærestesøgende piger. Kathrines nervøse og overbeskyttende forældre glæder sig over, at deres datter er kommet i godt selskab. og Kathrine begynder så småt at tro på, at tilværelsen også har lyse pletter, ikke mindst da hun som direkte følge af øget selskabelighed bliver kæreste med Mick. Men så forvandler Alice sig med kort varsel til stalker med stærkt psykotiske træk. Fortiden bliver trukket frem for fuld udblæsning, og Alice gør sit yderste for at totalskade forholdet mellem Kathrine og Mick – til sidst med sit eget liv som indsats. Den forestående lykke erstattes med tragedie. Men som i enhver anden lyserød roman med det klassiske eventyrs tro på at det gode vinder, er der håb forude.

Plottet ligner det i Dirty Harry-filmen Sudden Impact, men synsvinklen er en anden, og der er en katastrofal mangel på Clint Eastwood i romanen. Dialogerne er smålamme, personerne stereotyper, og ’jeg’ det hyppigst anvendte ord i teksten. Til gengæld er handlingen progressiv, rimeligt afvekslende og ikke helt forudsigelig – undtagen altså slutningen.

Rebecca James

Oversat af Kina Bodenhoff

384 sider

Gyldendal

Udgivet: 20.08.2010