Det er ikke kun Elsebeth Egholm der er med til at give Århus ry som kriminel by. Brændte sjæle foregår også i Århus, og det starter godt: En mand er forsvundet. I hans lejlighed findes kun hans efterhånden sultne kat – og et afskåret øre. Henrik er politiets mand på stedet, og han bistås af vennen Christian, der er hot psykiater med særlig interesse for hjerner og psykopater.

Politiets første teori om den forsvundne mand går på, at han bare har forladt sin lejlighed, men en nærmere undersøgelse afslører, at badeværelset nyligt er rengjort og flisebelagt efter et blodbad. Den afdøde arbejdede på Moesgård og var tilsyneladende en mønsterborger, når man ser bort fra en vis begejstring for svampe og den særlige rus giftige svampe kan give.

Henrik og Christian går metodisk frem, men har forskellige teorier. Christian brænder varm på den afdødes nabo, en smuk, indladende ung kvinde, der viser sig at være datter af en massemorder, der sidder på livstid. Samtidigt opdager Christian, at et af de mennesker, som han undersøger i forbindelse med sin teori om, at man kan finde et seriemordergen via en MRI-scanner, faktisk har alle betingelser for at være seriemorder, og så begynder jagten. Christians jagt, morderens jagt på et nyt offer.

Præmissen er lidt usikker: psykopati er ikke en diagnose, og kan det passe, at LSD kan hjælpe med at finde frem til minder fra før treårsalderen? Men ellers er det en fin krimi med god fart over feltet, hyppige klamme og/eller overraskende opdagelser, og hovedpersoner der har egen personlighed og egne vanskeligheder.

Brændte sjæle

Inger Wolf

333 sider

People’s Press

Udgivet: 2016

Birte Strandby