Skilsmisseromanen Send mere sex af Anne-Grethe Bjarup Riis og Trine Appel fra 2009 er en luksus-grinebidder der er gået på omgang i mange venindecirkler, hvor bøger ellers er en landsby i Nordøstsibirien man ikke har tid til i en fortravlet hverdag, og efter hvad jeg hører har den gjort mangen en trusse våd af de pureste latterkramper.
Opfølgeren Send flere børn har A-G B. Riis kreeret på egen hånd. Hovedpersonen er stadig tandlægen Helene Sandholm og hendes kaotiske tilværelse. Med sin børneflok på tre drenge er hun flyttet sammen med sin nye kæreste, Mads, i et kartoffelrækkehus. På den anden side af gaden ligger hendes tandlægeklinik – og hendes eks bor på den anden side af gaden med sin nye kæreste, pædagogen Kristel der er dybt jaloux på Helene.

Mads har en tre-årig datter med sin lesbiske eks, der nu bor sammen med en meget mandhaftig kvindelig tømrer, og Kristel har to døtre.
Historien om de seks voksne og deres seks børn er som en blanding af Panduro og Finn Søborg, en moderne familiekrønike hvor man kan latre og græde med såkaldte voksne i deres indviklede familiespil og indbyrdes kampe om børnenes og hinandens gunst.

Der er graviditeter, aborter, spædbørn og rødvin så man bliver helt tummelumsk. De moderne samlivsmønstre med skilsmisser, delebørn, bøsser og lesbiske, tre generationer under samme tag på alt for lille plads, vild forvirring, for meget arbejde, stress og heldigvis også kærlighed og hed sex.

Som det mere end antydes på forsidebilledet vrimler Send flere børn med spædbørn, børn og graviditeter – plus en forførerisk og følelseskold slyngel af en Magasin-ekspedient der deler alt for gavmildt ud af sin sperm og fortjener at blive rullet i tjære.

A-G er en herlig eksponent for kvindehumor. Et filmmanuskript fra A-G og Trine kunne i hænderne på en ligesindet instruktør garanteret rejse en latterorkan i biograferne over det ganske land.
Forfatter: Anne-Grethe Bjarup Riis
300 sider
Politikens Forlag
udg.: 25.10.2010

Jan Vandall