39-årige Peter Haugstrup er uddannet jurist, han har arbejdet i FN og med kommunikation. Nu har han også debuteret som forfatter – og det har han gjort ganske fremragende.

Sagens natur er en roman om fortvivlelse og den totale sociale deroute. Hovedpersonen Morten er som forfatteren jurist, men Morten er en jurist af haj-typen. En matador i forretningslivet, der med succes nedkæmper sine fjender i i koncernjunglerne. Han boltrer sig som en haj i vandet, når han tvinger sin vilje igennem i forhandlinger og scorer de store indtægter.

Morten brænder afsted for fuld fart på de høje nagler med værtshuse og druk, men hans mor er kommet på hospitalet, og Mortens liv er begyndt at krølle i hjørnerne. Han er ved at miste kontrollen med sit liv. Han kan ikke se morens død i øjnene, så han forsøger at drukne sorgen og de tanker, der presser sig på om spildte muligheder, i sprut, værtshuse og pulver til at holde den gående.

Mere og mere ustabil mister Morten alt. Fra at være på toppen glider han nedad i lyntempo. Kæresten skrider, hans skider på sin arbejdsplads og hans penge forsvinder mellem hænderne på ham, så Morten kan ikke længere finde sig selv. Med morens død går det helt galt. Navlestrengen til den virkelige verden bliver kappet, og stoffer og sprut raserer den grå masse i knoppen.
Vejen mod den totale opløsning er nået, fyresedlen en realitet, og tilbage er kun den lukkede afdeling.
Haugstrup skildrer på en spændende og meget indlevende måde Mortens selvødelæggelse og forfald, og han giver et rigtigt uhyggeligt billede af den uafvendelige katastrofe, der opsluger Morten. Livet knuser ham med en gletsjers uimodståelige tryk.

Klumpe Dumpe falder ned af muren, og så er det op til lægerne at få klistret ham sammen igen, hvis det kan lade sig gøre?
God, gedigen og læseværdig debut.

Forfatter: Peter J. Haugstrup
221 sider
Forlag: Mrs. Robinson
Udg.: 01.05.2011
4 glober