Genudgivelse af historien om det lille desmerdyr Rikki-Tikki der kommer fra den 110 år gamle Junglebogen.

Rikki-Tikki-Tavi lander efter en oversvømmelse hos drengen Teddy og hans forældre. Rikki-Tikki er meget nysgerrig og uden den skyhed, der præger andre vilde dyr. Familien behandler ham venligt, så desmerdyret bliver boende og møder havens andre dyr: Fuglen Darzee og familie og havens uhyrer: Kobraerne Nag og Nagaina.

Nag og Nagaina er utilfredse med, at menneskene er flyttet ind på deres territorium. De to slanger aftaler at angribe og dræbe familien, for så forsvinder det lille aggressive desmerdyr nok også.

Nag lægger sig på lur ved en vandkrukke, men Rikki-Tikki er blevet opmærksom på slangernes onde plan og går til angreb. Nag taber kampen og ender på møddingen. Havens andre dyr er enige om, at slangerne er ubehagelige og uønskede naboer og laver også en plan: Fuglen Darzees kone lader som om hun har brækket vingen for at aflede Nagainas opmærksomhed, og i mellemtiden ødelægger Rikki-Tikki alle æggene i slangereden – undtagen et.

Da Nagaina glider op på verandaen for at true Teddy, kommer Rikki-Tikki med det sidste æg og presser Nagaina til at opgive sit angreb. Den næste kamp er der ikke øjenvidner til, men haven bliver slangefri, og Rikki-Tikki udråbes til helt.

Maleriske illustrationer viser karakterer og kampe. Slangen er virkelig truende, og man kan se at desmerdyret får røde øjne, når det bliver vredt.

Kampen mellem det gode og det onde er flyttet ud i haven, og det vi troede, at vi vidste om desmerdyr afmytologiseres, men det er en god historie.

Rikki-Tikki-Tavi

Rudyard Kipling

Illustreret af Lars Munck

Oversat af Poul Einer Hansen

32 sider

Høst & Søn

Udgivet: 25.04.2013

Birte Strandby