Den 45-årige amerikanske forfatter Rick Riordan er uddannet i historie og engelsk og har i en årrække arbejdet som lærer. Det sidste dusin år har han udgivet et par prisvindende serier dels om privatdetektiven Tres Navarre (Shamus Award, Anthony Award og Edgar Award) og ungdomsserien om teenageren og halvguden Percy Jackson. De to første bind er begge belønnet med Mark Twain Awards, og bind 1, ‘Lyntyven’ er solgt i millionoplag og er allerede filmatiseret.

Som i den græske mytologi er guder, titaner og alskens mytologiske væsener helt virkelige og meget levende. De skjuler deres eksistens for de fleste mennesker undtagen når de er på grissebassen. Guderne har det nemlig med at blive betaget af smukke mennesker og avle en hel del børn – og Percy Jackson er det mærkbare resultat af sådant et forhold.

Den 12-årige Percy bor på en kostskole og kender ikke til sin herkomst, men da hans matematiklærer en dag forvandler sig til et monster og forsøger at dræbe ham, bliver han klar over, at verden ikke helt er sat sammen som han hidtil har forestillet sig.
Da sommerferien starter bliver Percy sendt til noget som hedder Halvblodslejren, og her begynder sandheden så småt at gå op for ham. Her er fyldt med børn, hvor den ene forældre er en af de gamle græske guder, og Percy opdager at han i virkeligheder er søn af havguden Poseidon. Men det er ikke det hele, for Percy viser sig at være i yderst kontante vanskeligheder. Gudechefen Zeus’ berømte tordenkile er nemlig blevet stjålet, og alle er overbeviste om at Percy er tyven – og tyveriet af Zeus’ lyn er en forbrydelse man mister livet af.
Percy får sølle 10 dage til at bevise sin uskyld, og sammen med sine halvgudevenner Annabeth og Grover må Percy løse gåden om det mystiske tyveri inden det er for sent. Det udvikler sig til 10 dage med dødelige farer, masser af spænding, uhyrer og forræderi. Percy må være modig og snedig og kæmpe som en ægte helt for at overleve de mange udfordringer.

‘Lyntyven’ er både mega spændende og morsom og velegnet til at skabe interesse for den mytologiske gudeverden – og så er der yderligere fire actionmættede bind at glæde sig til.
Lyntyven – Percy Jackson og Olymperne
Forfatter: Rick Riordan
Oversættelse: Vibeke Nielsen
383 sider
Forlag: Carlsen
Udg.: 11.02.10
Jan Vandall