Det kræver mod og mandshjerte at være 39 med udsigt til at fylde 40. Blandt de mange komplikationer og udfordringer der kan opstå, når man er ved at fylde 40, har man en underliggende forpligtelse til lige at tjekke, om man er på vej det rette sted hen, eller om noget skal justeres.

Sofie Lassen-Kahlke har skrevet 39 små hverdagshistorier om den mentale rejse mod de 40 år. Hun er endda højgravid og næsten mor til tre med naturlig adgang til den træthed der følger med de søde små.

Som selvbiografi betragtet er Ramt lidt sjovere end gennemsnittet. Historierne er nydeligt skrevet. Forfatterens liv rummer ikke så mange flere krydderier end andres, men det er underholdende beskrevet, når man hører om, hvordan vandet går, lige da pizzaen er kommet på bordet og svigermoren har sat sig.

Den nu så fremskredne alder er måske også en af årsagerne til, at Lassen-Kahlke pludseligt opsøger en psykolog og oven i købet græder, når hun er der. Gråden skyldes sandsynligvis ikke depression, siger psykologen, men eventuelt kunne Sofie prøve at gå til synkronsvømning. Hvis psykologen ikke kan hjælpe med problemerne, er det måske et forsøg værd at opsøge afdelingen for kosmetisk kirurgi. På den anden side er kontaktlægen en, hun kender fra børnenes skole, og måske er det heller ikke kirurgien der er problemet?

Det tager tid at tilpasse sig sin alder, og Lassen-Kahlke får alle nuancerne med. Da samtlige kreditkort stiger af under en ekspedition for at købe julegaver, bliver det intenst, men der er heldigvis håb forude.

Ramt

39 historier om at fylde 40

Sofie Lassen-Kahlke

190 sider

Gyldendal

Udgivet: 02.11.2021

Birte Strandby