En ny betagende oplevelse med den særlige klon mellem litteratur, skuespil, poesi og i enkelte tilfælde mimekunst: Poetry Slam
Poetry slammerne Peter Dyreborg og Rasmus Rhode battlede mod skuespillerne Ludvig og Holberg. Nye, hjemmeskrevne tekster mod de gammelkendte.

Peter Dyreborg havde også rollen som konferencier og indledte uden for aftenens emne med 10 svar fra Jumbogen Stålanden vender tilbage – på udtalelsen:
10 ting du ikke vil høre din kæreste sige i sengen:

Din skoletaske er uopslidelig.
Er 10.000 kr. nok?
Jeg må finde en anden løsning end det her …

Herefter gik man over til konkurrencen. Hvert enkelt indlæg blev bedømt på en skala fra et til ti. Syv er middel, idet poetry slam er opfundet af sprogligt begavede mennesker. Det var tilladt at huje og buhe under seancen, og de fem udvalgte dommere forbeholdt sig ret til ikke at reagere på publikums reaktioner.

Rasmus Rhode indledte med det Dyreborg kaldte et skidedigt, og det var i sandhed en vildt ekspressiv fremførelse – efterfulgt af Jeppes dram, en monolog og et dilemma Holberg og vi andre kunne genkende. Dyreborg var mere til en poetisk problematisering af parforhold og DSB, og skuespillerne afsluttede første runde med et disdigt, en decideret mobning af Dyreborg og slammerholdet.
Skuespillernes At rejse er at leve indledte anden runde – om enebærbuskene i Kokliku, hvor hunnerne bestemmer, og hannerne har alle de hårde, trivielle jobs. Vores rejsende hovedperson havde forsøgt at overbevise beboerne i Kokliku om det naturstridige i denne verdensorden uden meget held.

Herefter smashede Rhode med sin Kalashnikov af en samfundsprotest:

Hvorfor sprænger vi ikke bare hele lortet i luften?

Der gik fra kynisk desperation:

En øl til, der er kun døden tilbage.

til andre udgaver af kritik og afmagt:

Vores veludviklede voldsapparat …
Vores øjenhøjde er uuddannet

Holberg kom på banen igen, og det lykkedes nok engang at bevise, at Mor Karen er en sten. Hun indrømmede det endda selv.

Til Peters anden optræden blev publikum spurgt, hvem der var i parforhold og hvem der ikke var, for kun dem der var i parforhold ville helt forstå det velklingende digt Mit navn er Peter, om parforholdet der har skabe fyldt med skeletter og stiletter, og hvor Peter i stedet for at tælle til ti, når han bliver sur, angiver pi med stadigt flere decimaler.

Finalen krævede igen nye dommere, og successen skulle denne gang registreres i decibel målt på publikums støjniveau. Ludvig og Holberg mimede en tidlig opvågnen, mens Dyreborg og Rhode refererede til dronningens nytårstale, hvor hun anbefalede, at man sommetider gjorde noget unyttigt, og de to slammers fastslog lidt tøvende og siden i duet og kor, at Poetry slam nytter ingenting. Hvorefter de undskyldte deres unyttige metier, og det var der egentligt ikke grund til efter en pragtpræstation af ekspressivitet og sproglig vellyd.

Poetry Slam i Odeon den 5. januar 2018

Birte Strandby