Drenge har opfundet computere!

Drenge har opfundet biler!

Men vi har ikke fundet noget som helst, som piger kan bruges til.

Som det allerede så subtilt er antydet i titlen er dette en børne/ungdomsbog om kønskamp. 

Vitus kan ikke lide piger. Han har en vis status i klassen, fordi han råder over de  seneste gadgets inden for gaming, og han starter foreningen PPP – Pis På Piger. Pigerne svarer lynhurtigt igen med at oprette klubben DDD – Død over Dumme Drenge – der har ikke mindre end 137 regler, som drengene forventes at efterleve.

Da konflikten er på sit højeste, kommer der en ny dreng i klassen, Julius, der er venligt nysgerrig uden helt at deltage i fjendtlighederne. Så hvor det kunne være blevet voldeligt, bliver det i stedet til en konkurrence mellem pigerne og drengene – og taberne skal forlade skolen! Det er en farlig konkurrence, og det bliver nødvendigt med guddommelig indgriben.

Illustrationerne sætter nydelige farver og linjer på vores hovedpersoner og viser børnenes vrede over det andet køns urimeligheder.

Let læst og dramatisk, måske appellerer bogen til tweenageren der skal til at forholde sig til det andet køn. Der er også et par overraskelser i bogen, en humor der afhjælper den dødelige konflikt, og et layout der gør teksten meget let tilgængelig.

Pigerne mod drengene

Sofie Boysen

Illustreret af Angelica Inigo

67 sider

Vild Maskine

Udgivet: 2020

Birte Strandby