Præsten Monica er romanens centrum. Hun er et lykkeligt menneske i et lykkeligt ægteskab og velsignet af sin gud, med hvem hun korresponderer. Veninden Beate er mindre heldigt stillet. Hun har mistet sin mand i en bilulykke og har svært ved at komme sig over savnet.

Et ægtepar henvender sig til Monica med bekymringer om deres søn, Marcus. Han bruger for mange penge, som moren ustandseligt spæder til, og måske er han indblandet i noget med stoffer. Monica råder dem til at stoppe pengetilførslen, og så rejser hun i øvrigt til Guatemala for at holde en tiltrængt ferie. Helt afslappende bliver det ikke, og Monica oplever både at blive forbillede for en ung pige, der stikker af mod USA og generet af pigens far, der er lokal mafia.

Hjemme i Danmark bliver Beate forsvarer for Marcus der bliver snuppet med rigtig meget heroin. I baggrunden huserer rockeren Johnny. Han voldtager en ung pige, slår en gammel dame ned og hjælper småmisbrugere med at oparbejde gæld. Retssystemet arbejder langsomt, og der er en der tager retten i egen hånd og planlægger hvad der måske kan betegnes som det perfekte mord.

Mordet er et interessant indslag i de relativt stilfærdige begivenheder personerne i øvrigt oplever. Ellers ledsages præsten af Guds kærlighed og sin egen sunde fornuft, og også Beate får rykket et skridt frem.

Det er en underholdende roman, men den groteske Johnny og den ligeledes overskruede Don Carlos i Guatemala og hans Barbie er for ikke at tale om Marcus’ nabo er lidt sære og ikke alt for tæt på virkeligheden.

Orkansæsonen og stilheden

Anne-Cathrine Riebnitzsky
344 sider
Politikens Forlag
Udgivet: 05.01.2016

Birte Strandby