Sommerferien er lige begyndt. Alt er godt. Tine Bay har installeret sig i familiens feriehus, gået tur med hunden, da verden ændres på få sekunder. En gaseksplosion i feriehuset sender Tine til tælling, og det er nærmest mirakuløst, at hun overlever. Hun overføres til OUH og tilbringer lang tid med transplantationer og langsom helbredelse. Nogle gange belaster smerten eller den smertestillende medicins bivirkninger så meget, at hun glæder sig til den næste operation, der med narkosen vil give en pause fra lidelserne.

Fra sin sygeseng fortæller hun på Facebook om livet under helbredelsen. Det omfatter såvel det konkrete, men også den psykiske belastning, når ens liv går fra 100 til 0 på få sekunder. Og det handler i høj grad om at tackle situationen, erkende at det skulle tages et lille skridt ad gangen.

Senere opdager familien, at der er sket fejl fra VVS-firmaets side, politiet bliver sat på sagen, og ejeren af firmaet bliver sigtet..

Bogen rummer en detaljeret beskrivelse af hele forløbet og Tines egne refleksioner over ulykken og den lange vej tilbage til normalen. Det er en sej kamp, som man kun kan have respekt for, men i lighed med meget anden selvbiografisk litteratur er der alt for mange detaljer. Det kan være praktisk for den der skriver, men for en læser bliver det for meget, ligesom de mange fotos måske er vigtigere fra en selvterapeutisk vinkel end for en eventuel læser. Som læsestof til de mange Facebook-følgere eller dem der i øvrigt kender Tine – kan den godt give mening. For andre kan den være mindre vigtig.

Op igen

Tine Bay

170 sider

Forlaget OP IGEN

Udgivet: 2021

Birte Strandby