De glemte guders land er en spændende og interessant blanding af fantasy og oldtidskundskab. Den 11-årige pigen Malou bor på Vesterbro og går i femte klasse. I en drøm møder hun drengen Adapa fra det 5000 år gamle Sumerrige – det senere Babylon og Irak. Han dukker også op i Malous skole, men der er han en gidim, et spøgelse fra fortiden.

Ved et uheld falder Malou ned fra den 5. sals lejlighed, hvor hun bor. Da hun lukker øjnene op møder hun guden Enki, som sender Malou på en mission til tilbage til det gamle oldtidsrige. Guderne har blandet sig for meget i menneskenes affærer og en ødelæggende krig er på vej. Vi er i tiden før skriftsproget blev opfundet og folk har ingen mulighed for at tage ved lære af fortidens fejltagelser.
Herefter følger vi Malous fantastiske eventyr i oldtiden, og det løber ikke stille af. Opgaven viser sig at blive ret så livsfarlig. Malou bliver bl.a. bortført af en ørkenstamme der fanger folk og gør dem til slaver. Det lykkes for Malou at undslippe sammen med en anden børneslave, men de bliver ihærdigt jaget af bortførerne.

Til sidst bliver børnene reddet i sidste øjeblik, men dermed er det ikke slut. Der er stadig en voldsom krig der skal forhindres, og guderne er også i indbyrdes strid.

Vi oplever hvordan civilisationen tager nogle skridt fremad med Malous hjælp, da hun viser, hvordan man kan give en besked videre uden at det sker mundtligt. Ideen med at benytte sejl til fremdrift af en båd er heller ikke kendt for de gamle folk, og da ideerne først er sået, så finder folk selv ud af at udvikle det hele videre.

Casper Skern har spundet en god ende om hvordan skriftsproget kunne være kommet til de gamle sumerere, som nøden der lærer den nøgne kvinde at spinde. Der er masser af gode indfald med overnaturlig indblanden i begivenhederne og modige børn der redder deres verden.
Det er en interessant tur tilbage til den menneskelige civilisations vugge. Historie på en fantasifuld måde, der kan danne grundlag for en god diskussion i skolen om opfindelser, deres udvikliong og betydning.

De glemte guders land
Forfatter: Casper Skern
Ill.: Maki Yamaguchi
263 sider
Forlag: Bogfabrikken
Udg.: Dec. 2010
Jan Vandall