En forfatter, Joël Dicker, forelsker sig i en smuk kvinde i den ejendom, hvor han bor. Desværre er han nødt til et par gange at sige nej til at gå ud med hende, fordi han skal skrive, og så ryger det forhold. Men han må være noget særligt, for da han tager på ferie på Hotel Palace de Verbier i De Schweiziske Alper møder han en anden meget tiltrækkende kvinde, der både er rig, opfindsom og interesseret i ham. Hun er også lidt nysgerrig og bemærker ret hurtigt, at der ikke er noget værelse 622 mellem 621 og 623 på det fornemme hotel. Og det er der en grund til. Sammen kaster parret sig over gåden, og hermed ryger vi over i en anden historie om et mord begået 15 år tidligere.

Macaire er schweizisk bankmand på vej til at blive den næste bestyrelsesformand i familiens velrenommerede bank og gift med (endnu) en smuk kvinde, Anastasia. Alt burde således være lyst og lykkeligt. Angiveligt har nogen lækket til den lokale avis, at Macaire står overfor udnævnelsen til bestyrelsesformand, for han er kommet på forsiden. Det har han det fint med, men pludselig kan hans sekretær fortælle, at formandsskabet vil tilfalde en anden. Det er en katastrofe, men Macaire er ikke sådan at slå ud, så han beslutter sig for en charmeoffensiv suppleret med en del manipulation og lidt skuespil. Her går det heller ikke helt som forventet, og udover bankens bestyrelse får han en ny magtfuld modstander.

Her er masser af intriger, afpresning, utroskab, en ambitiøs russisk kvinde der bruger alle midler på at promovere sine døtre i det allerbedste og rigeste selskab, så de sikres en plads i eliten, en kok der tager sig af andet og mere end maden og en sekretær der lytter ved dørene.

Historien i historien er god, underholdende og spændende. Dog er karaktererne ikke alle lige troværdige. Her er for eksempel en bankmand, højt i hierarkiet, der samtidigt er efterretningsagent. Det er måske ikke utænkeligt, men det virker ikke professionelt, at han finansierer sine rejser som agent med bankens midler. Samtidigt er han dybt utroværdig og lyver groft og dårligt og har en impulskontrol på en femårigs niveau. Man kan vanskeligt forestille sig, at han ville fungere i den virkelige verden, men hvis man bliver i fiktionen, er han et fint bidrag til underholdningen.

Mysteriet på værelse 622

Joël Dicker

Oversat af Karsten Nielsen

629 sider

people’s

Udgivet: 2021

Birte Strandby