Mørkets stemme er andet bind i Jacob Weinreich nye ungdoms-krimiserie om gymnasiepigen Ida, der arbejder i en slags free-lance-kapacitet for PET – Politiets efterretningstjeneste, hvor hendes stedfar er ansat.
Idas rigtige far var også agent i PET, indtil han forsvandt sporløst. Han formodes at være død, men hverken hans ligd eller hans mordere er nogen sinde blevet fundet.
I første bind – Dødens skygge – kom Ida og hendes kæreste i karambolage med nogle morderiske russiske gangstere indblandet i kvinde- og narkohandel.
Ida arbejder efter skoletid som stuepige på et hotel. En af Idas arbejdskollegaer på hotellet, den unge pige Nadia, forsvinder.
Det viser sig, at Nadias søster er hovedvidne i en større sag mod en russisk gangsterchef, og Ida er bange for, at Nadia er blevet kidnappet for at tvinge søsteren til at holde mund. Samtidig frygter Ida, at PET spiller med fordækte kort, at de er lige glade med Nadias skæbne. De er kun interesserede i vidneudsagnet.
Ida blander sig i sagen stik imod alle instrukser. Det lykkes for hende at finde frem til det hus ude i skoven, hvor PET gemmer søsteren af vejen. Men Idas indblanding er ved at få katastrofale  konsekvenser. Russerne har koldblodige mordere i deres brød, og de tøver ikke et sekund med at dræbe, uanset om er er tale om civile eller politifolk.
Ida får brug for al sin snilde og alle sine talenter for karate og ubevæbnet nærkamp for at slippe levende gennem strabadserne, men alligevel hober mysterierne sig op. Hvem er den internationale gangster Skorpionen? Er der rådne forrædere i politiets egne rækker? Og hvem har myrdet Idas far?
Der er lagt i kakkelovnen til både til Ida og læserne i tredie bind, Lysets engel. Ida er trods sin unge alder en hårdtslående actionhelt, men hun har det med at handle, før hun får tænkt sig rigtig om, hvorfor hun ofte havner i livsfarlige situationer. Det skal blive interessant at se, om hun kan blive ved med at være lige heldig, når hun dummer sig.
Mørkets stemme. Skorpionen bind 2
Forfatter: Jacob Weinreich
170 sider
Forlag: People’sPress
Udg.: 01.06.2011
4 glober
Jan Vandall