Filminstruktøren Martin Schmidt har skrevet en meget underholdende, livligt fortalt og personlig biografi om filmproducenten Regner Grasten. Han har flere personlige erfaringer med den dynamiske, dominerende og koleriske filmmand. Under optagelserne til Martins debutfilm, gyseren “Sidste time”, dukkede Grasten pludselig op midt om natten og fyrede ham, fordi han var kommet lidt bagud i forhold til den meget stramme produktionsplan. Næste dag var det glemt,  for da løste Grasten problemet med at hive tre sider ud af drejebogen, mens han sagde: “Sådan drenge, så er I ikke længere bagud.”

Martin Schmidt fortæller lidt rodet, men kærligt, kritisk og kvikt om Grasten, der har produceret store, dumme publikumssuccer er som Walter og Carlo-filmene. Da han indspillede “Elvis Hansen – en samfundshjælper” fik instruktøren Jan Hertz besked om, at skuespillerne spillede for godt. De skulle spille bevidst overdrevent.
Grasten har flere gange sat sit hus på spil, men “Krummerne” indtjente 8 mio. kroner og reddede hans daværende gæld på 7 mio. kroner.

Han fik efterhånden også succes med mere gennemarbejdede film som “Den forsvundne fuldmægtig” og serien med “Anja og Victor”, men laver fortsat stinkere som “Rich Kids” og “Winnie og Karina – the movie”.

En medarbejder siger: “Som producent er Regner en blanding af Caligula og Florence Nightingale, og man ved aldrig, hvem af de to, der dukker op”, mens en anden formulerer sin kritik sådan: ” Regner har det problem, at han i virkeligheden gerne selv vil instruere. Men han kan bare ikke, og så skælder han andre ud for at gøre det, han ikke selv kan”.

Forfatter: Martin Schmidt

216 sider

Forlag: Informations Forlag

Udg.: Nov. 2009

Anmeldt af Morten Bagger