Kun ca. 30 % af den vestlige verdens befolkning er lykkelig, men det har Shimoff nu skabt en chance for at ændre.

Først afklares, hvad der ikke er lykkebringende: Når ens personlige formue først giver et afkast, der overstiger 70.000 kr. om året, skaber flere penge helt bogstaveligt ikke større lykke – hvordan det så er bevist.

Bevist er til gengæld, at vi bekymrer os 70 gange om dagen, og at umiddelbart 75% af vores tanker er negative, og det kan man ændre blandt ved at give slip: Her sammenlignes menneskets bundethed metaforisk med anekdoten om abefangst på Borneo: Aben stikker hånden gennem en smal åbning og får fat i en portion ris. Den kan ikke slippe fri igen, fordi det ville kræve, at den slap risene.

Der er flere historier undervejs om folk, der har tacklet negativiteten gående fra cortex-behandling til ændrede kostplaner. Som afdøde Julie Vøldan der mente at kunne kurere kræft, arbejder Shimoff i begreberne sammentrækkende og udvidende, men hvor det hos Vøldan alene drejede sig om fødevarer, handler det hos Shimoff om såvel kost som mere billedligt om begivenheder/holdninger der sammentrækker/udvider personligheden. Kostsafsnittet omfatter ikke overraskende reduktion af giftindtag, afgiftende urter og at drikke masser af vand.

Et kapitel omhandler, hvordan man slipper ud af offerrollen, og om hvordan man kan ændre på sin livsindstilling. Der er ikke mange nyheder i bogen, en del af den kunne være en fortolkning af Serenity prayer (Anonyme alkoholikere), men samlingen af informationer er ny, hvorimod afkrydsningslister og en del af teksten er som taget ud at et bedre dameblad.

Forfattere: Marci Shimoff – og Carol Kline

Oversat af Annette Leleur og Frank Robert Pedersen

368 sider

Forlag: Borgen

Udgivet: 6-02-2009