Lille Pil er den yngste i sin familie. Hun har tre brødre, og som den yngste er det ofte hende der ender med at stå for de huslige pligter, selvom hun protesterer. En dag beslutter hun, at hun vil gå til boksning i stedet for klaverspil for at få udlignet magtbalancen i hjemmet. Det viser sig, at hun har en lynhurtig venstrehånd, og snart melder træneren, at hun er klar til boksestævne. Hendes familie bakker hende op, og hun får understreget sin pointe. Lille Pil er ikke nogen jasiger, men har sine egne ideer og sin egen dagsorden, og det accepterer familien.

Illustrationerne er på dobbeltopslag. På den ene side udvides teksten, og på den anden side er der et stort bogstav, meget passende til målgruppen.

Farverne er dæmpede i brune og blå nuancer, undtagen lige det der skal være rødt, hjertet og vundne boksekampe for eksempel. Lille Pil minder lidt om mumitroldenes Lille My, og hun er heller ikke meget mere smilende, omend hun på et smukt billede med katte, træer og skib virker relativt blid, i hvert fald mens hun spiller på klaveret.

Der er mulighed for at diskutere både hardcore eksistentialistiske temaer, uoverensstemmelser i søskendeflokken og mere almindelige emner såsom hvad det kræver at kunne leve med sin familie. Det er helt fint, men hvor gammel er Lille Pil? Hun bokser og vinder, hun tager ret modne beslutninger, og hendes valg mellem klaver og boksning minder mere om et pubertært issue, end et valg man kan foretage modent i fem – seksårsalderen.

Rémi Courgeon

Lille Pil

Oversat af Niss Stricker

36 sider

Vild Maskine

Udgivet: 29.03.2017

Fra 5 – 6 år

Birte Strandby