Hvad kan man gøre, hvis ens barn er plaget af mareridt? Denne bog er skrevet til de fem – niårige, og handler om, hvordan man kan slippe for sine mareridt.

En type mareridt kender de fleste af os i en eller anden form: drømmen hvor man bliver forfulgt at noget/nogen – her er det spøgelser – og ikke kan slippe væk. Essensen er, at man skal vinde over forfølgerne og give sin onde drøm en anden slutning. At man skal gå fra magtesløs til handlende.

Det kan gøres på forskellig måde. Et forslag synes inspireret af Ridiculous-besværgelsen i Harry Potter, den scene hvor Harrys klasse skal lære at tackle deres største skræk. Neville er bange for Snape, og får det forslag, at han skal forestille sig Snape iført sin gamle tantes hat og kjole. Ron er bange for edderkopper, men får med sin Ridiculous-besværgelse iført edderkoppen rulleskøjter, temmelig mange rulleskøjter. Harry er ikke helt så heldig, men det er en anden historie. Princippet er udmærket, og vores unge hovedperson i denne bog bruger støvsugeren til at fjerne sine spøgelser.

Andre onde drømme kræver, at man skal huske, at drømme ikke er virkelige, og at man selv kan påvirke udfaldet ved at opføre sig modigt. At man ved at være modig  kan være den der befrier nogen i stedet for at være fanget.

Illustrationerne tjener som vejledning til at slippe af med mareridtene. De er enkle og beskriver fremgangsmåden præcist, og det er også underholdende, når de to spøgelser til sidst drager ud af billedet med et lyserødt strutskørt slæbende efter sig.

Der er plads til egne tegninger og ord, og man må ikke udelukke, at dette kan være vejen ud af mareridt.

Lise Andersen

Den lille bog om mareridt

… eller

Sådan slipper du af med dit mareridt

Illustreret af Lise Andersen og Theresa Andersen

29 sider

Trykværket

Udgivet: 05.01.2018

Birte Strandby