Kærlighed og trængsler blandt teenagere

Tre noveller om ung kærlighed på en snevejrsjuleaften i Graceville, Minnesota. Den første, Jubilæumsekspressen skrevet af Maureen Johnson, handler om Jubilee, der egentligt er en almindelig teenager i et fast forhold, indtil hun erfarer, at begge hendes forældre er blevet arresteret på grund af en uoverensstemmelse i forbindelse med køb af et samlerobjekt. Hun bliver sendt af sted til sine bedsteforældre, men toget standser på grund af snevejr i Graceville, og i stedet bliver hun trukket gennem snevejret af den jævnaldrende Stuart, til Stuarts omsorgsfulde mor, der gør alt for at Jubilee skal føle sig hjemme. Jubilees kæreste viser sig til gengæld fra sin mindst omsorgsfulde side, og juleaften bliver tiden for flytning af følelser.

Den anden novelle – Et jublende julemirakel af John Green – tager udgangspunkt i samme sted: Graceville, hvor toget er standset på grund af sneen, hvorfor den lokale café er fyldt med cheerleaders der øver pyramide. Det er for meget for drengen der arbejder i cafeen, og han sender bud efter sine bedste venner, så de kan støtte ham i hans jagt på cheerleadere. Det bliver en dramatisk tur for de tre venner og lidt af et forhindringsløb gennem snemasserne frem til cafeen. Vores hovedperson og jeg-fortæller gør som hovedpersonen i den første novelle: Skifter fokus og kaster sin kærlighed i en helt ny, overraskende retning.

Alle tre noveller er velskrevne, de er ret forskellige og de involverede teenagere og deres syn på eksempelvis forældre beskrives nuanceret og indlevende. Turene gennem sneen er humoristisk fortalt, og der er drama i flere varianter.

Let it snow

John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle

Oversat af Louise Urth Olsen

364 sider

Politikens Forlag

Udgivet: 2014

Birte Strandby