Hendes værdighed ville have hende til at lukke døren. Hendes stolthed ville have hende til at gå ud. Hendes raseri ville have hende til at brøle af dem. Men dette var stærkere end nogen af disse… tænker Nicole, da hun griber sin evigt skørtejagende mand på fersk gerning.

Chick-lit for voksne (hen-lit?). En lille gruppe kvinder finder sammen i en læsekreds, hvor de taler om bøger, eller rettere hvor de bruger bøgerne til at tale om sig selv. Det er modne kvinder mellem 30 og 50 med børn, et barnebarn, en barnløshed og forskellige grader af ægteskaber eller ægteskabslignende forhold, nogle betagende harmoniske og andre så farverige som en indtørret vandmand. Under alle omstændigheder handler kvindernes liv meget om mænd – og lidt om børn. Harriet med den perfekte ægtemand har en elsker, men ikke ret længe, Clare flytter i frustration fra sin mand hjem til sine forældre. Nicole gør en indsats for at forføre sin egen mand, og Polly planlægger bryllup med den perfekte mand, mens Cressida får et barn med en andens mand. Kvinderne er nuancerede og næsten konstant i gang med at planlægge og udfordre tilværelsen, hvorimod mændene er lidt ensartede – de mere eller mindre uheldige overleveringer fra blød-mand-æraen, hvilket er praktisk i opdragelsessammenhænge, men ikke giver meget plads til store personligheder.

Det er god, ikke skelsættende underholdning, der ligger et sted mellem Desperate Housewifes og Fay Weldons brutale damer. Oversættelsen videregiver de livlige dialoger troværdigt og fængslende, om end læsekredsen muligvis er et lidt søgt påskud til at berette om de implicerede damers udvikling.
Elizabeth Noble

Oversat af Nanna Birch
416 sider
NB Books
Udgivet: 1.06.2009

Birte Strandby